KPN begonnen met 4G bellen

Geen reacties
Tags: ,
Posted 31 okt 2016 in nieuws

KPN is maandag begonnen met de uitrol van 4G bellen (Voice over LTE/VoLTE). De komende maanden worden KPN klanten, die beschikken over een geschikt toestel, stapsgewijs overgezet.

Na meerdere tests, in samenwerking met Samsung, start KPN de gefaseerde uitrol van deze dienst. De eerste KPN klanten met een Samsung S6 en S6 Edge bellen vanaf vandaag via 4G en KPN verwacht dat het aantal gebruikers de komende maanden stapsgewijs zal stijgen.

Tot op heden werd het 4G netwerk alleen gebruikt voor mobiel dataverkeer. Voor spraakverkeer grijpt het toestel terug op de 2G of 3G-netwerken. Dit heeft als nadeel dat er door het toestel regelmatig geschakeld moet worden tussen de verschillende netwerken.

Naast 4G bellen gaat KPN in 2017 ook nog bellen over Wi-Fi (VoWiFi) introduceren. Deze technologie heeft als voordeel dat wanneer het 4G signaal niet tot binnenshuis reikt, klanten toch een goede bereikbaarheid ervaren doordat ze bellen via het aanwezige Wi-Fi-netwerk. De telefoon kiest automatisch het sterkste netwerk, Wi-Fi danwel 4G van KPN.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment