Woonomeving straks digitaal in kaart

Geen reacties
Posted 31 okt 2016 in nieuws

Minister Blok voor Wonen en Rijksdienst heeft de City Deal ‘Naar een digitale woonomgeving’ ondertekend. Brabantse steden beginnen per direct met de digitalisering van 100.000 woningen, waardoor inwoners, aannemers, productontwikkelaars, woningcorporaties en gemeenten een indruk krijgen van bijvoorbeeld de precieze indeling, een kozijntype of de energieprestatie.

Met de beschikbare informatie kunnen deelnemende partijen allerlei nieuwe diensten aan gaan bieden, zoals het aanbieden van gerichte energiebesparingsmaatregelen of het selecteren van de meest geschikte zorgoplossing aan huis.

De City Deal ‘Naar een digitale woonomgeving’ is naast minister Blok voor W&R ondertekend door de gemeenten Eindhoven, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Breda en Helmond, de provincie Noord-Brabant, Woonconnect BV, stichting BIM-loket, stichting SPARK campus, TU Eindhoven en de ministeries van Economische Zaken, Infrastructuur en Milieu, en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment