FD.nl selectiever met lezerreacties

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 28 okt 2016 in nieuws

Vijfduizend reacties van lezers onder verhalen op FD.nl. Te veel, vindt de redactie, valt niet meer te behapstukken. Daarom besluit de krant, tot weerzin van zijn lezers, om onder slechts een selectief aantal verhalen comments toe te staan.

“De redactie selecteert vanaf nu iedere dag een beperkt aantal onderwerpen waarop lezers kunnen reageren. Daartoe behoort het dagelijkse hoofdredactionele commentaar. Ook blijft het bij ieder afzonderlijk artikel mogelijk om de redactie te mailen“, klinkt de uitleg van het nieuwe reactiebeleid.

De betaaldrempel bij de online krant is nooit een hindernis geweest voor lezerreacties onder verhalen. Met het aantal abonnees lijkt ook de betrokkenheid van het publiek te groeien. Op veel items wordt gereageerd, niet zelden met scherpe opinies of goed geïnformeerde lange inhoudelijke aanvullingen.

De krant legt uit: “Het aantal reacties op fd.nl is de afgelopen jaren zo sterk toegenomen dat de tijd die de redactie moet uittrekken om de discussies in goede banen te leiden redelijkerwijs niet meer is op te brengen.“

De tientallen reacties op de technische inperking zijn grote lijnen hetzelfde: teleurstelling. “Reacties zijn nu juist dé meerwaarde”, aldus een lezer die de mening van velen verwoordt.

Het FD, anderhalf miljoen unieke bezoekers per maand en 75.000 abonnees, werkt sinds enkele weken digital first. Van verslaggevers tot vormgevers, van infographicsredacteuren tot datajournalisten. Hoofdredacteur Jan Bonjer legde zijn abonnees pas per e-mail uit: “Een gespecialiseerd team van printeditors stelt dagelijks de door-de-weekse krant samen en legt zich toe op een helder overzicht van de ‘beste’ nieuwsverhalen van het FD van de afgelopen dag.

Foto: Conor Lawless (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment