Miljoenen videokijkers Facebook voor Real Madrid

Geen reacties
Tags: , , , , , , ,
Posted 28 okt 2016 in nieuws

Real Madrid heeft gemiddeld drie miljoen live kijkers als zijn wedstrijden op Facebook Live worden uitgezonden. Dat deed de club reeds 128 keer.

Facebook Live blijkt voor ‘de Koninklijke’ een uitstekend alternatief te zijn voor televisie. Sinds de club de uitzendingen begon op de profielensite zijn er 110 miljoen videoviews gegenereerd en keken er gemiddeld drie miljoen kijkers.

Real mag de live beelden ook op zijn eigen tv-kanaal uitzenden, maar dat heeft maar een beperkt bereik. Zeker in internationaal opzicht. Daarnaast heeft lang niet iedere fan een satellietschotel of abonnement op betaal-tv. Facebooks videoplatform biedt een verrassend goed alternatief, blijkt uit dit verhaal van The Drum.

Gareth Capon is directeur van Grabyo, het bedrijf dat de techniek verzorgt om de live tv-beelden naar socialnetwerken te brengen. Live, maar ook integrale cuts en mini-clips. Hij signaleert dat fans graag beelden van achter de schermen zien en programma’s rondom wedstrijden. Die kijken ze liever niet enkel meer via tv. Ze willen kunnen kiezen. De jongere generatie schakelt dan liever op Facebook in, of Twitter dat vergelijkbare live videodiensten levert.

Geld verdient Real Madrid nog niet aan de Facebookstreams. Dat lijkt echter maar een kwestie van tijd. Er wordt hard aan technologie gewerkt om tijdens videostreams reclame uit te zenden. In die situatie delen de partijen vermoedelijk de inkomsten met elkaar.

De marketeers van sportclubs krijgen uit de socialvideokanalen bovendien meer data over interactie, kijkprofielen en demografie dan ze ooit uit tv zouden kunnen herleiden.

Foto: William Brawley (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment