Operationele winst Samsung fors lager door problemen Note7

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 27 okt 2016 in nieuws

De nettowinst van Samsung is als gevolg van de problemen met de Note7 in het derde kwartaal zo’n 16 procent gedaald naar omgerekend 4 miljard dollar. Het Zuid-Koreaanse bedrijf had al een winstwaarschuwing afgegeven.

De operationele winst van de mobiele divisie ligt zelfs 96 procent lager. De operationele winst van de totale groep daalde 30 procent. De omzet met 7,5 procent.

Ook voor het vierde kwartaal verwacht Samsung niet veel goed nieuws, nu miljoenen Note-toestellen moeten worden afgeschreven. Samsung hoopt met de lancering van een nieuwe Galaxy het tij te keren.

Overigens verdient Samsung nog behoorlijk aan schermen en halfgeleiders. Die waren goed voor 84 procent van de operationele winst. Ook met de verkoop van televisies en huishoudelijke apparaten behaalde Samsung resultaten.

Volgens nieuwe cijfers van IDC is Samsung nog altijd de grootste fabrikant van smartphones met een marktaandeel van 23 procent. Maar dat is wel 13,5 procent lager dan een jaar geleden. Apple leverde ongeveer 5 procent in. Andere merken zijn aan het opkomen, zoals Huawei, Vivo en Oppo.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment