Microsoft lanceert desktop pc met fysieke draaiknop

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 26 okt 2016 in nieuws

Microsoft lanceerde zojuist de Surface Studio, een desktop pc waarmee het bedrijf zich vooral op creatieven wil richten: van tekenaars tot filmmakers.

Het kantelbare 28 inch scherm is opvallend, maar meer nog de zogenoemde Dial, een fysieke draaiknop waarmee tekenaars kleuren kunnen aanpassen of op details kunnen inzoomen. De Dial werkt binnenkort ook met andere Surface producten.

Het scherm heeft een 4,5K resolutie, met 63 procent meer pixels dan bijvoorbeeld een 4K televisie. En dan in de ‘dunste LCD monitor’ ooit.

De pc draait op Core i7-processor, een Nvidia GeForce 980M-videochip, 32 GB werkgeheugen en 2 TB opslagruimte. Anders dan bij de iMac zit deze hardware niet in het scherm, maar in een platte doos.

Met 3000 dollar is de Surface Studio niet goedkoop, maar Microsoft heeft dan ook niet de consumentenmarkt op het oog.

Microsoft introduceerde ook zijn snelste Surface Book tot  op heden. Dit keer met Intel Core i7-chip, twee keer meer grafische kracht en 30 procent meer batterijduur (16 uur in totaal). Ook deze laptop is met 2399 dollar niet goedkoop. De nieuwe Surface Book is in de VS meteen te bestellen, de Studio is beperkt beschikbaar.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment