Volgende versie Windows 10 in teken van 3D

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 26 okt 2016 in nieuws

De volgende versie van Windows 10 staat in het teken van 3D en augmented reality. Dat heeft het bedrijf zojuist bekend gemaakt. In 2017 verschijnt een gratis Creators Update.

Windows 10 wordt volgend jaar geleverd met tools waarmee makkelijk 3D beelden gegenereerd kunnen worden. Het moet even makkelijk worden als het maken van een foto. Zo kun je met een smartphone rond een object lopen en dat object wordt dan automatisch in lijnen opgebouwd. Dit 3D object is dan vervolgens te gebruiken in andere programma’s zoals het vernieuwde Paint, dat volgend jaar Paint 3D gaat heten.

Er komt een website waar 3D objecten worden gedeeld. Ook die van het bedrijf SketchUp. Ook zijn de 3D objecten te gebruiken in PowerPoint.

Ook kunnen 3D objecten worden weergegeven in Hololens, de bril die Microsoft voor augmented reality heeft ontwikkeld. Microsofts browser Edge wordt geïntegreerd in Hololens, zodat objecten van 3D webpagina’s kan worden getrokken.

Met Dell, HP, ASUS en anderen gaat Microsoft VR headsets leveren die minder dan 300 dollar kosten. Huidige VR-brillen zijn zeker drie keer zo duur.

Er waren meer aankondigingen. Gebruikers van Creators Update kunnen games die ze op een pc spelen voortaan ‘streamen’ naar andere gebruikers.

In Creators Update kunnen ook makkelijker documenten worden gedeeld met ‘mensen die er toe doen’. Mail en Skype worden geïntegreerd, waarbij snel informatie kan worden uitgewisseld met partners, familie of collega’s. Hun gezichten verschijnen onderaan de taakbalk van Windows.

De Creators Update wordt begin 2017 verwacht. Een previewversie is beschikbaar voor bètatesters.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment