Vodafone schaft duur Europees dataroaming af

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 25 okt 2016 in nieuws

Klanten van Vodafone hoeven zich vanaf eind volgende maand geen zorgen meer te maken over de kosten van telefonie en internet in het buitenland. Dat wordt even duur in Nederland als in veertig andere Europese landen.

Het gaat om de klanten met een zogeheten Red- en Black-abonnement. “Ze kunnen vanaf [21 november] de GB’s, minuten en sms’jes uit hun bundel zonder extra kosten in meer dan 40 Europese landen gebruiken. Naast alle EU-landen telt Vodafone ook landen als Turkije en Albanië mee”, aldus een gisteren gepubliceerde verklaring.

Bovendien geeft het telecombedrijf bundeltjes belminuten weg om vanuit Nederland naar andere Europese landen. Die variëren in grootte van 20, 40 en 60 minuten tot onbeperkt.

Vodafone doet dit niet uit liefdadigheid, maar loopt vooruit op regelgeving die komende zomer van kracht wordt. Die is tot stand gekomen door actie van het Europees Parlement dat een gelijke behandeling van telecomverkeer eiste. De zomer van 2017 zal ook duidelijk maken in hoeverre alle lokale telecomnetwerken zijn voorbereid op de reizende, delende, veeleisende dataconsument.

De timing van het besluit hangt samen met het skiseizoen dat binnenkort van start gaat. Vodafone maakt het nieuws bekend met de slogan “onbezorgd videobellen vanaf de piste”.

Foto: Barney Moss (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment