‘VMware fier aan kop in servervirtualisatie’

Geen reacties
Tags:
Posted 25 okt 2016 in nieuws

Ruim drie kwart van alle Nederlandse bedrijfsvestigingen met 50 of meer medewerkers maakt gebruik van servervirtualisatie. Dat is een technologie om servercapaciteit slimmer te benutten.  

De meest gebruikte oplossing voor servervirtualisatie is VMware met ruim 72 procent, daarna volgt Microsoft met 19 procent. Op de derde plek staat Citrix met ruim 7 procent. In het afgelopen jaar is het aandeel van Microsoft met circa 5 procent gestegen en dat van Citrix ongeveer gelijk gebleven, zo blijkt uit analyse van Computer Profile.

De verschillen tussen de onderscheiden marktsegmenten zijn overigens relatief klein. Citrix kent haar sterkste positie in het publieke domein, terwijl Microsoft juist bij middelgrote bedrijven het grootste aandeel heeft. Binnen de non-profitsector wordt het meest gebruikgemaakt van software voor servervirtualisatie: bijna negen op de tien bedrijven. In de transportsector ligt het gebruik het laagst. Hier geeft drie op de vijf locaties aan servervirtualisatie toe te passen.

Het gebruik van virtuele desktops lijkt snel aan populariteit te winnen. In 2013 gaf een kleine 10 procent aan te beschikken over oplossingen voor desktopvirtualisatie. Nu is dat gestegen naar bijna een kwart van de locaties. In een aantal segmenten is het gebruik verdubbeld of verdrievoudigd. De snelste stijgers zijn overheidsinstellingen en het onderwijs.

Waar bij servervirtualisatie VMware de meest voorkomende oplossing is, is dat bij desktopvirtualisatie de software van Citrix. Ruim zes op de tien oplossingen betreft een Citrix-toepassing.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment