ACM beboet webwinkels Bever, Coolcat en Shoebaloo

Geen reacties
Tags:
Posted 25 okt 2016 in nieuws

Toezichthouder ACM heeft boetes van in totaal ruim een half miljoen euro opgelegd aan vijf webwinkels in de modebranche. Zij informeerden consumenten op hun website onvoldoende over de regels die gelden bij het annuleren van hun aankoop.

De beboete webwinkels zijn Bever, Coolcat, Kiesdejuistesportbh, Hipvoordeheb en Shoebaloo. Het totaal van de boetes bedraagt 590.000 euro.

Consumenten wisten niet waar ze recht op hadden, zoals dat het volledige aankoopbedrag (inclusief bezorgkosten) tijdig moet worden terugbetaald.

Volgens Henk Don, bestuurslid ACM, moeten webwinkels de rechten van consumenten respecteren als zij binnen de bedenktijd van hun aankoop afzien. Doen zij dat niet, dan overtreden zij de basisregels voor webwinkels. 

De consument heeft na de dag van ontvangst van het product 14 dagen bedenktijd. Vanaf het moment van annulering moet hij de aankoop binnen 14 dagen terugsturen. De webwinkel moet het bedrag binnen 14 dagen na het bericht van de annulering terugbetalen.

ACM heeft eind 2014 aangekondigd te zullen optreden tegen webwinkels in de modebranche die consumenten niet volledig of niet tijdig terugbetalen na annulering van hun aankoop of consumenten hierover onjuist informeren op hun website. De webwinkels die nu beboet zijn, zijn onder meer naar voren gekomen op basis van meldingen bij ConsuWijzer en/of onderzoek van de Consumentenbond.

•Bever – boete 198.000 euro
•Coolcat  – boete 220.000 euro
•Eigenares van Kiesdejuistesportbh.nl (nu: bhsupport.nl) –  boete 50.000 euro
•Voormalig eigenares van Hipvoordeheb – boete 50.000 euro
•Shoebaloo –  boete 72.000 euroLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment