Chinese bedrijven leidend op het gebied van fintech

Geen reacties
Posted 25 okt 2016 in nieuws

Chinese bedrijven zijn sterk in opkomst op het gebied van fitech. In de nieuwe FinTech 100 ranking van KPMG en H2 Ventures, de ranglijst van de honderd meest toonaangevende FinTech bedrijven, nemen het Chinese Ant Financial en Qudian de eerste twee posities in.

e ranglijst geeft een beeld van de vijftig belangrijkste gevestigde fintech-bedrijven in de wereld en de vijftig meest innoverende bedrijven. In totaal bezetten acht Chinese ondernemingen posities in de lijst van de eerste vijftig bedrijven.

De Britse Atom Bank neemt in de ranglijst een zesde positie in en wordt gevolgd door Kreditech uit Duitsland. Het Nederlandse bedrijf en tevens unicorn Adyen staat op een vijftiende plaats.

In drie jaar tijd heeft China zijn aanwezigheid in de top vijf bedrijven uitgebreid van éen naar drie. En in de volledige lijst is China niet alleen vertegenwoordigd met startups die nieuwe concepten voor de financiële sector ontwikkelen, maar ook met gevestigde bedrijven die deze nieuwe technologieën omarmen.

Van de honderd belangrijkste fintech-bedrijven is 35 procent gevestigd in Noord-, Midden-  en Zuid-Amerika, 29 procent in Europa, het Midden-Oosten en Afrika, 12 procent in het Verenigd Koninkrijk en 24 procent in Azië en de Pacific, waaronder 10 procent in Australië en Nieuw-Zeeland.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment