D66: 1 miljard euro extra voor innovatie

Geen reacties
Tags: ,
Posted 25 okt 2016 in nieuws

D66-Tweede Kamerlid Kees Verhoeven wil dat Nederland zich richt op de toekomst en dus op innovatie. Daarom stelt zijn partij voor om de komende kabinetsperiode 1 miljard euro extra te investeren in onderzoek en innovatie.

Baanbrekende innovaties komen niet zomaar uit de lucht vallen, zegt Verhoeven. Zo’n beetje alles dat een iPhone slim maakt, is ontwikkeld door de Amerikaanse overheid: gps, touchscreen en het internet. Het kabinet van Rutte heeft de afgelopen zeven jaar flink bezuinigd op onderzoek en innovatie. Deze week bespreekt de Tweede Kamer de begroting van het ministerie van Economische Zaken.

D66 wil 400 miljoen euro per jaar extra voor fundamenteel onderzoek. Dit is een substantiële verhoging van het huidige budget van 1,8 miljard euro.

Er zou onder meer een tegenhanger van het Princeton Instituut for Advanced Studies moeten komen. Hier hebben onderzoekers die behoren tot de wereldtop alle vrijheid om onderzoek te doen.

Ook  moet het kabinet 300 miljoen investeren in de echte vernieuwers: innovatieve starters en mkb-bedrijven.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment