Philips verbiedt Android smartphones en tablets in Duitsland

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 25 okt 2016 in nieuws

Een door Philips gepatenteerde tv-interface lijkt een probleem te worden voor fabrikanten van Android apparaten. Asus heeft in Duitsland om die reden de verkoop van smartphones en tablets al tijdelijk moeten stopzetten.

Asus Duitsland heeft verwijzingen in zijn webwinkel naar zijn Zenfode en Zenpad verwijderd. Alleen de Zenwatch 3 is daar nog te koop.

Het ontbreken van deze modellen was vrijdag al opgevallen, maar toen was nog niet duidelijk dat Philips er achter zat. Ook andere fabrikanten zouden door Philips zijn aangeschreven. Asus wil het verbod via de rechtbank in Mannheim ongedaan maken. Het verbod lijkt alleen betrekking te hebben op de Duitse markt.

Alle apparaten met Android 5.0 of hoger lijken te vallen onder het bereik van het octrooi dat al in de jaren negentig werd gedeponeerd door Philips Electronics N.V. In het octrooi is sprake van een ‘roterend menu’. Mogelijk gaat het om het carrouseleffect waarmee in Android 5.0 van applicatie kan worden gewisseld.

Het is niet duidelijk of het patent toebehoort aan TP Vision, dat al enige tijd het Philips merk voert. Philips heeft de tv productie ondergebracht in een joint venture met een Taiwanese fabrikant. Saillant detail is dat TP Vision zelf Android gebruikt voor haar televisietoestellen. TP Vision heeft nog niet gereageerd op vragen van Emerce.

Volgens Heise heeft Google deze maand snel een patch uitgebracht om de inbreuk ongedaan te maken. Android 5.0 of Lollipop is al twee jaar op de markt.

Silatip / Shutterstock.comLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment