3Duniversum: 3D-scans maken het leven beter

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 21 okt 2016 in nieuws

3Duniversum is een Amsterdamse start-up die het mogelijk maakt voorwerpen en ruimtes in 3D te scannen. Je hebt alleen de software van 3Du nodig en een iPad, vertelt Sezer Karaoglu.

Het idee werd geboren vanuit de gedachte om de driedimensionale wereld waarin we te leven naar mobiele apparaten te vertalen. “Met de technologie die wij hebben ontwikkeld kun je objecten 3D-scannen met je iPad, real-time en tegen lage kosten,” zegt Karaoglu. “Er is een groot aantal toepassingen te bedenken waar je dit voor kunt gebruiken. Wij richten ons voornamelijk op onroerend goed, interieurinrichting, gezondheid en retail.”

Om ruimtes te scannen heeft 3Du een soort statief ontwikkeld waar de iPad op kan worden geplaatst en die 360 graden kan ‘filmen’. “Je kunt je voorstellen waar je dat voor kunt gebruiken. Virtuele rondleidingen in een huis of kijken of de meubels die je hebt uitgezocht wel in je huis passen.”

Extra software is niet nodig, 3Du ontwikkelt alles zelf, onder andere technologie voor virtual en augmented reality.

Het bedrijf werd twee jaar geleden opgericht en wist toen op eDay een aantal geïnteresseerde investeerders aan te trekken. Karaoglu: “Dat geld hebben we gebruikt voor de ontwikkeling van ons product. Nu zijn we de markt aan het bewerken. Dat doen we met drie pilotprojecten. De eerste is met opticiens, die het gezicht van hun klanten kunnen scannen en daarna brillen 3D printen. De tweede betreft de gezondheidszorg: brandwonden worden gescand zodat doktoren beter kunnen zien waar het precies zit en hoe het genezingsproces gaat. De derde pilot gaat binnenkort van start in Nederland, maar daar kan ik nu nog niets over zeggen.”

Dit interview werd opgenomen tijdens eDay op 6 oktober 2016 in de Kromhouthal te Amsterdam. Meer dan tweeduizend bezoekers hoorden daar onder andere sprekers als Brian Solis, Kaiser Kuo en Tim Leberecht, bewonderden de nieuwe Tesla, beleefden de virtual reality mogelijkheden van Samsung en bezochten de start-up alley.

 Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment