‘Dominantie Silicon Valley voorbij’

Geen reacties
Tags: ,
Posted 21 okt 2016 in nieuws

Het zal niet lang duren of Silicon Valley is niet meer het epicentrum van technologische ontwikkelingen, meent de Amerikaanse techondernemer en investeerder Steve Case.

Case, ooit oprichter van AOL en nu venture capitalist, heeft daarvoor een hele simpel reden. Silicon Valley is goed in software en diensten, maar heeft inherent geen kennis over andere sectoren.

In een interview met Business Insider zegt hij dat de succesvolle startups van de toekomst behalve goed in software ook goed in netwerken zijn. Dat is: netwerken met sectoren als gezondheidszorg, scholing, voedsel, energie en transport. En daar moeten ze bij in de buurt zitten om synergie tot stand te brengen.

Gekeken naar de Nederlandse situatie betekent dat, dat startups zich niet per se in Amsterdam moeten willen vestigen. Techstarters voor food en de agrarisch sector vestigen in Wageningen, logistiek en nautisch in Rotterdam en energie in Groningen.

Er is volgens Case geen sprake van een aardverschuiving, maar van een geleidelijk proces dat zich organisch voltrekt. Over tien jaar, zo claimt hij, gaat de bulk van het venture capital in de V.S. niet meer per se naar Californië, New York en Massachusetts.

Foto: Basheer Tome (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment