Motial: veilig intern video’s delen

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 20 okt 2016 in nieuws

Zonder tussenkomst van een redactie intern video’s delen binnen het bedrijf waarvoor je werkt. Dat is in een notendop het concept van de Nederlandse start-up Motial, aldus medeoprichter Robin Oost.

“Motial is een platform waar wij medewerkers van grote organisaties faciliteren veilig intern video’s te delen,” zegt Oost. “Dat doen we op een organische manier. Mensen kunnen zelf aangeven wie een bepaalde video wel of niet kunnen zien. Tegelijkertijd geven we interne communicatiespecialisten de juiste tools om video’s te pushen naar bepaalde groepen.”

Volgens Oost omzeilt Motial de traditionele hiërarchische structuur waarbij de video eerst langs een redactie moet, die vervolgens bepaalt wie de beelden te zien krijgen. “Dat is geen houdbaar model voor de toekomst. Mensen moeten zelf kunnen bepalen wie iets wel of niet kan zien. Dat kunnen ze doen door e-mailadressen naar een lijst te slepen en die mensen kunnen de video vervolgens zien.”

Daarvoor is niet per medewerker een aparte log-in nodig. Oost: “We koppelen het bijna altijd aan de bedrijfslogin zodat je automatisch bent ingelogd als je de applicatie bezoekt.”

Motial werd vorig jaar gelanceerd. Naast de twee oprichters telt het team zes medewerkers. Launching customer is Akzo Nobel. “Maar we zoeken nog steeds bedrijven om pivots mee te draaien om nieuwe functies te testen.”

Oosts droom is internationale expansie. “We willen wereldwijd actief zijn. China staat hoog op mijn persoonlijke verlanglijstje. Daar zijn we serieus over aan het nadenken.” Daarvoor is natuurlijk geld nodig. “We zijn nu bezig met een nieuwe investeringsronde waar we met een aantal mensen over in gesprek zijn. De details liggen nog niet vast, dus wie geïnteresseerd is, is welkom.”

Dit interview werd opgenomen tijdens eDay op 6 oktober 2016 in de Kromhouthal te Amsterdam. Meer dan tweeduizend bezoekers hoorden daar onder andere sprekers als Brian Solis, Kaiser Kuo en Tim Leberecht, bewonderden de nieuwe Tesla, beleefden de virtual reality mogelijkheden van Samsung en bezochten de start-up alley.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment