Google helpt bij vinden van goedkoopste hotels en vluchten

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 20 okt 2016 in nieuws

Google heeft nieuwe functionaliteiten toegevoegd aan zoekopdrachten voor hotels en vliegtickets. Volgens de zoekmachine is het de bedoeling om de keuzestress uit het selectieproces te halen.

Die keuzestress zit hem blijkbaar vooral in de vraag of de beste prijs is gevonden, want daar zijn alle nieuwigheden op gericht. Google Flights laat nu bijvoorbeeld zien wanneer de prijzen voor bepaalde routes waarschijnlijk omhoog zullen gaan. Bij een zoekopdracht voor een vlucht kan het zijn dat Google aangeeft wanneer het tarief uitverkocht zal zijn en je dus een hogere boekingsklasse (tariefsgroep) zult moeten boeken. Ook geeft Google tips over hoe je de beste prijs kunt krijgen, bijvoorbeeld door een andere luchthaven of reisdata te kiezen.

Google Flights

Wie nog niet wil boeken, kan ervoor kiezen om de vlucht te volgen en krijgt dan per e-mail notificaties over de verwachte prijsontwikkeling. Deze dienst is een aanvulling op de berichten die je ontvangt als de prijzen daadwerkelijk stijgen of dalen voor vluchten die je volgt.

Ook nieuw is dat Google het makkelijker wil maken om mobiel vliegtickets te boeken. De bewaarde vluchten kunnen daarom ook op je smartphone worden gevolgd.

Google Flight hotels

Bij de keuze van een hotel komt Google de prijsbewuste reiziger eveneens verder tegemoet. In het overzicht werd al aangegeven welke tarieven lager zijn dan gebruikelijk of als er kortingen van toepassing zijn. Nieuw is dat je ook alleen op koopjes kunt zoeken, door op Deals te filteren. Deze functie is overigens nog niet in alle landen uitgerold.

Voor frequente reizigers heeft Google tot slot een notificatieservice geïntroduceerd: leden van het loyaliteitsprogramma van een hotel krijgen bericht als voor hen speciale tarieven of kortingen worden gegeven.

Headerfoto: Nicolas Raymond (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment