Sogeti zet aparte startups in de markt

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 20 okt 2016 in nieuws

IT-adviseur Sogeti zet een heel nieuw bedrijf in de markt. Op drie plekken in Nederland worden digitale producten ontwikkeld door techies met ervaring op het gebied van open source en cloudtechnologie, design en marketing.

Ignation heeft de typische kenmerken van een digitale start-up, maar dan in combinatie met de stabiliteit van een internationale IT-dienstverlener.

Het nieuwe bedrijf werkt in kleine zelfsturende teams die digitale producten ontwikkelen zoals apps, cloud- of Internet of Things-oplossingen en websites.

Ignation staat onder leiding van Rolf Craenen in Utrecht en Amsterdam en breidt zijn activiteiten nu verder uit naar Eindhoven en Stockholm. Craenen, die zich Chief Mission Controller noemt, werkt al enkele jaren voor Sogeti. Ooit begon hij als verkoopmedewerker bij KPN.

Geen maatpakken, maar wel werk op maat tegen een vaste prijs, zegt Craenen zelf over het innovatieprogramma. ‘Daar waar Sogeti goed de weg weet in complexe IT-omgevingen bij grootzakelijke organisaties, is Ignation prima uitgerust voor MKB-bedrijven of marketeers van grotere organisaties die op zoek zijn naar digitale producten of diensten.’

Het zelfstandige Ignation maakt het bedrijf eveneens aantrekkelijk op de arbeidsmarkt. Jonge IT-professionals die creativiteit en vakmanschap in hun genen hebben, krijgen de keuze uit twee bedrijven die actief zijn voor twee verschillende doelgroepen, zegt Piet Wybe Wagter, CEO van Sogeti.

Ignation heeft momenteel twintig ontwikkelaars, designers en marketeers in dienst. Het ontwikkelen van een jongerenconcept voor een verzekeraar, een app voor theaterfestivals, slimme internetsensoren voor financials, een marketinganalysetool of de website voor een internationaal tennistoernooi zijn voorbeelden van producten die Ignation volledig op maat ontwikkelt.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment