Mediahuis neemt Media Groep Limburg (MGL) over

Geen reacties
Tags: , , , , , ,
Posted 19 okt 2016 in nieuws

Het Belgische Mediahuis, sinds vorig jaar al eigenaar van NRC Media, neemt per 1 januari 2017 Concentra Media Nederland over, bekend van de Media Groep Limburg (MGL), het bedrijf achter De Limburger/Limburgs Dagblad.

Mediahuis wordt daarmee qua oplage de derde krantenuitgever van Nederland. In België is Mediahuis de grootste speler, met titels als De Standaard, Het Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen, Het Belang van Limburg en binnenkort ook Metro.

MGL werd in 2014 overgenomen door Concentra, dat samen met Corelio eigenaar is van Mediahuis. Beide aandeelhouders vonden het beter om al hun media-activiteiten onder te brengen bij Mediahuis. Hierdoor verandert dus ook MGL van eigenaar.

Men wil meer gaan investeren in online video. Mediahuis beschikt al over een uitgebreide videoredactie en werkt in België samen met SBS.

Mediahuis haalde in 2015 een omzet van 398 miljoen euro en een bedrijfsresultaat van 62 miljoen. In 2016 zullen naar verwachting vergelijkbare resultaten worden gerealiseerd.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment