Yahoo verrast met goede cijfers

Geen reacties
Tags: , , , , , , , , , , ,
Posted 18 okt 2016 in nieuws

Internetbedrijf Yahoo rapporteerde vanavond beter dan verwachte kwartaalcijfers. De omzet steeg van 1,2 miljard dollar in het derde kwartaal van 2015 naar 1,3 miljard dit jaar. De nettowinst ging van 76 miljoen vorig jaar naar 163 miljoen dit jaar.

Met name de inkomsten uit mobiel zijn flink gestegen, van 271 miljoen naar 396 miljoen euro. De omzet uit desktop ging van 844 naar 854 miljoen. De zoekomzet ging naar 703 miljoen van 516 miljoen. Display advertenties brachten minder op: 476 miljoen tegen 511 miljoen vorig jaar.

Diverse analisten, waaronder die van eMarketer, hadden rekening gehouden met een flinke daling van de advertentie-inkomsten.

De resultaten zijn wel grotendeels beïnvloed door een bijgestelde boekhouding, daarvoor gecorrigeerd zou er sprake zijn van omzetverlies, al was die minder sterk dan verwacht.

Voor het hele jaar komt de omzet waarschijnlijk uit op 5 tot 5,1 miljard dollar.

Yahoo geeft vanavond geen toelichting op de kwartaalcijfers in verband met de voorgenomen overname door telecombedrijf Verizon. Deze overeenkomst is in gevaar nu het telecombedrijf een schade-analyse wil in verband met een mailhack, waarbij 500 miljoen gegevens mogelijk op straat zijn komen te liggen.

Naar verluidt verzet Yahoo zich tegen een aanzienlijke verlaging van het overnamebedrag van 4,83 miljard dollar.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment