‘Apple Car afgeblazen, honderden werknemers op straat’

Geen reacties
Tags: ,
Posted 17 okt 2016 in nieuws

De Apple Car lijkt er niet meer te komen. Maandag meldt Bloomberg dat het bedrijf ‘honderden werknemers’ op straat heeft gezet en Project Titan zoals het oorspronkelijk was opgezet wordt afgeblazen.

Bloomberg bevestigt eerdere berichten dat Apple nog wel met bestaande autofabrikanten wil werken aan een ‘autonome rijtechniek’. Maar de ambities om zelf een auto op de weg te zetten lijken verdwenen.

Het lijkt er sterk op dat Apple zich flink heeft vertild aan het project, dat inmiddels honderden miljoenen dollars moet hebben gekost.

Apple is mogelijk veel te laat gearriveerd op de markt voor zelfsturende auto’s, waaraan zo’n beetje elke autofabrikant werkt. De enige meerwaarde zou hem kunnen zitten in een vergaande integratie met apps voor iOS.

In januari waren er al aanwijzingen dat het niet goed ging met het project. Steve Zadesky, de man die bij Apple de ontwikkeling van de elektrische auto leidde, stapte om ‘persoonlijke redenen’ op.

De Amerikaan, die zijn loopbaan begon bij Ford, kreeg in 2014 toestemming om Project Titan te starten, waarbij de kansen voor een eigen elektrische (mogelijk zelfsturende) auto van Apple in kaart zouden worden gebracht.

Vorig jaar september werkten er al 500 man op het project en aanvankelijk wilde Apple al in 2019 een eerste model op de weg hebben. Zo werden steeds meer voormalige medewerkers van Tesla aangetrokken. Daarna ontstond er een interne strijd over de koers van het project.

Vorige maand wist de New York Times te melden dat Apple tientallen medewerkers had ontslagen en onder leiding van Bob Mansfield zou worden gewerkt aan de onderliggende technologie.

Het overgebleven team blijft nog tot eind volgend jaar werken. Daarna wordt definitief de knoop doorgehakt over wat Apple met autotechnologie wil.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment