AO opent distributiecentrum bij Keulen

Geen reacties
Tags: ,
Posted 14 okt 2016 in nieuws

De Engelse online elektronicawinkel AO heeft bij Keulen zijn eerste warenhuis op het Europese vasteland geopend. Duitse en Nederlandse klanten worden hier vandaan beleverd.

Logistiek vastgoedontwikkelaar Prologis heeft voor AO in de plaats Bergheim een nieuw distributiecentrum neergezet. Omvang: 84.000 vierkante meter. Woensdag vond de officiële opening plaats (foto’s).

Het bedrijf verwacht alleen al in dit jaar, het eerste dat het in Duitsland actief is, voor zestig miljoen euro te verkopen. Nederlandse prognoses liggen tussen de dertig en vijftig miljoen euro (PDF). De .nl-shop is sinds februari jongstleden live. Verwacht verlies (ebitda) op deze markten: 28 miljoen.

Het expansieplan zag er afgelopen voorjaar zo uit:

Anders dan veel andere startende webwinkels neemt het beursgenoteerde AO zijn eigen distributieteam mee. Met groene vrachtwagentjes zal het zelf de orders van consument afleveren. Daar komt geen PostNL of andere specialist bij kijken. Op de ene drie dagen bezorgen ze in de ene postcodegroep, op de andere drie dagen in de andere en in weer andere gebieden bezorgen ze zes dagen per week.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment