Retourplaza wil open platform worden

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 14 okt 2016 in nieuws

Retourplaza, de website die retour gestuurde artikelen en restvoorraden van diverse webshops uit heel Nederland verkoopt, wil een open platform worden. Dat vertelde oprichter Jan Minnee gisteren op Emerce eFulfilment & Logistics in Utrecht.  

Minnee richtte samen met strategisch partner PostNL in diens fulfillmentfaciliteit in Houten een eigen retourstraat in. Webwinkels kunnen er hun retouren naar terugsturen, alwaar deze op kwaliteit worden beoordeeld met Minnees software. Vervolgens komen de producten te koop op Retourplaza.nl.

Het gaat om producten die webwinkels niet weer zelf in het online assortiment willen opnemen vanwege kleine gebreken aan verpakkingen of het product zelf. Retourplaza koopt deze producten op en biedt ze tegen scherpe kortingen aan.

Retourplaza wil nu partners toelaten op het platform, zoals ook bol.com dat doet. Ook overweegt hij een soort white label-oplossing waarbij webwinkels producten van Retourplaza op hun eigen site kunnen aanbieden. Ook liet Minnee doorschemeren dat hij de formule naar het buitenland wil brengen. Op dat gebied is nog weinig concurrentie.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment