GoPro: iedereen kan virtual reality-video’s maken

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 14 okt 2016 in nieuws

De toekomst van visueel entertainment is virtual reality. Dat is de overtuiging van Matthew Reyes van GoPro. En iedereen kan VR-content maken van hoge kwaliteit.

“Een van de coole dingen van GoPro-camera’s is dat ze klein zijn, met kleine lenzen, zodat je veel camera’s samen kunt voegen en in verschillende richtingen laten filmen,” zegt Reyes. “Op die manier leg je een 360-graden panorama vast. Met de software die nu al bestaat kun je deze panoramische video’s aan elkaar plakken en afspelen op een headset, telefoon of computer.”

Daarvoor moet je wel een stuk of zes actiecamera’s aanschaffen. “Je kunt er minder gebruiken, maar wij hebben een product ontwikkeld voor zes GoPro’s, de Omni. Het is een houder die de aangesloten camera’s met elkaar laat praten. Zo kun je synchroon filmen en wordt de kwaliteit van de film veel beter.”

Om gebruikers te inspireren maakt GoPro zelf ook video’s. Reyes reisde bijvoorbeeld met een team af naar de Bahama’s om te zwemmen met haaien. “We filmden onderwater om te laten zien dat we veilig waren. Haaien zijn niet gevaarlijk als je ze juist behandelt. Het is een bedreigde diersoort. We moeten ze beschermen. Dat was de boodschap van die video, die te zien is op GoPro’s Facebookpagina. Daarnaast laten we bijvoorbeeld ook ‘behind the scenes’ video’s zien. Zo willen we mensen inspireren.”

Iedereen met een camera kan vloggen. De volgende stap is volgens onherroepelijk Reyes virtual reality. “Het vergt een andere manier van films maken. De camera’s kunnen steeds meer. Ik ben heel benieuwd om te zien wat creatievelingen met die mogelijkheden gaan doen. Zodra we een VR-beleving hebben die net zo goed is als op een flatscreen tv, dan gaat het de entertainmentwereld echt veranderen.”

Dit interview werd opgenomen tijdens eDay op 6 oktober 2016 in de Kromhouthal te Amsterdam. Meer dan tweeduizend bezoekers hoorden daar onder andere sprekers als Brian Solis, Kaiser Kuo en Tim Leberecht, bewonderden de nieuwe Tesla, beleefden de virtual reality mogelijkheden van Samsung en bezochten de start-up alley.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment