SoftBank en Saoedi-Arabië met techfonds van 100 miljard

Geen reacties
Tags: ,
Posted 14 okt 2016 in nieuws

SoftBank en het staatsfonds van Saoedi-Arabië richten in Londen een investeringsfonds voor technologiebedrijven op dat komende jaren moet uitgroeien tot 100 miljard dollar.

In eerste instantie legt Softbank 25 miljard in en Saoedi-Arabië 45 miljard dollar. Derde partijen kunnen meedoen, wat nog eens een potentieel te investeren vermogen van dertig miljard moet aanboren. Daartoe voeren de partijen nu gesprekken.

De Japanse investeerder maakte de oprichting van het SoftBank Vision Fund gisteren bekend. “Met als doel om een van de grootste in zijn soort ter wereld te zijn.”

De Financial Times rekent voor dat het zo groot is als het totale vermogen dat Amerikaanse venturecapitalbedrijven afgelopen 2,5 jaar investeerden.

Het nieuwe fonds wil investeren in mondiaal opererende technologiebedrijven. Daarbij gaat het specifiek om latestage-investeringen in giganten als Uber en Airbnb. Het staatsfonds van Saoedi-Arabië investeerde bijvoorbeeld 3,5 miljard dollar in Uber. Er zullen dus meer van die grote transacties komen.

Het Saoedische staatsfonds wordt gefinancierd met de oliegelden van het land en heeft rond de achthonderd miljard dollar onder beheer.

Foto: Nikos Koutoulas (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment