Sterke groei contactloos betalen

Geen reacties
Tags:
Posted 14 okt 2016 in nieuws

Contactloos betalen blijft hard groeien. Dat blijkt uit metingen van Betaalvereniging Nederland en De Nederlandsche Bank.

Contactloos betalen aan de kassa, met betaalpas en mobiele telefoon, groeide in 2016 met gemiddeld 10 procent per maand. Inmiddels zijn er in Nederland meer dan een half miljard contactloze betalingen gedaan. In september werden 65 miljoen contactloze betalingen gedaan, meer dan één op iedere vijf pinbetalingen in die maand.

Waar eerst vooral kleine bedragen werd betaald tot en met 25 euro (zónder pincode), gaan de bedragen nu al vaak boven de 25 euro uit. In 2015 was 5 procent van alle contactloze betalingen voor bedragen boven 25 euro. In de eerste helft van 2016 is dat aandeel al met meer dan de helft toegenomen, tot 8 procent.

De meeste contactloze betalingen vinden bij supermarkten plaats: 45 procent van het totaal. De catering, waaronder bedrijfskantines, en verkoopautomaten, bijvoorbeeld voor snoep, snacks en frisdrank, nemen bijna een vijfde van alle contactloze betaaltransacties voor hun rekening. Parkeergarages en parkeerterreinen zien het aantal contactloze betalingen snel groeien naarmate daar meer contactloze automaten in gebruik worden genomen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment