Malafide ‘sitebouwer’ dupeert honderden

Geen reacties
Tags:
Posted 13 okt 2016 in nieuws

De politie blijkt in juli een 35-jarige inwoner van Leeuwarden te hebben aangehouden op verdenking van computervredebreuk, oplichting en identiteitsfraude.

De man heeft voor diverse bedrijven een webwinkel gebouwd en zou door het inbouwen van een speciaal script gebruikersnamen en wachtwoorden hebben afgevangen. Die inloggegevens zou hij vervolgens hebben gebruikt om in te breken in mail- en socialmediaaccounts van klanten van die webshops.

Het onderzoek begon met een aangifte van een webwinkel in november 2014 op een lokaal politiebureau. Er werden goederen op naam van iemand anders besteld. Het onderzoek rond die aangifte leverde meer vergelijkbare aangiftes op.

Eerder dit jaar werd het onderzoeksteam uitgebreid met verschillende specialistische rechercheurs, waaronder digitaal experts.

In het onderzoeksdossier zitten op dit moment zo’n 140 zaken. Ruim 80 daarvan zijn aangevers uit Noord-Nederland en zo’n 60 uit de rest van het land. Buiten Noord-Nederland heeft de verdachte nog honderden andere slachtoffers gemaakt.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment