Minder durfkapitaal naar Europese startups

Geen reacties
Tags:
Posted 13 okt 2016 in nieuws

Private financiers hebben in het derde kwartaal van 2016 minder durfkapitaal in Europese startups geïnvesteerd dan in het tweede kwartaal van dit jaar. Dit blijkt uit onderzoek dat KPMG en CB Insights iedere drie maanden uitvoeren naar de wereldwijde markt voor durfkapitaal.

In het derde kwartaal van 2016 kwam voor een bedrag van 2,3 miljard dollar aan risicodragend kapitaal terecht bij Europese starters, een daling van 20 procent vergeleken met het tweede kwartaal van dit jaar. Toen werd voor een bedrag van 2,9 miljard in startups gestoken.

Het aantal transacties in Europa nam in de afgelopen drie maanden echter aanzienlijk toe, van 428 tot 468.

In Europa wist het Britse Deliveroo, de bezorger van restaurantmaaltijden aan huis, met 275 miljoen euro het meeste geld op te halen. Het eveneens Britse Darktrace, actief op het gebied van cybersecurity oplossingen, volgt met 65 miljoen euro en de Zwitserse startup Silent Circle met 50 miljoen.

In tegenstelling tot de meeste andere landen in Europa zagen Duitse en Britse starters de belangstelling van investeerders toenemen. In de afgelopen drie maanden steeg het aantal Duitse transacties van 71 tot 76 en nam de omvang van de investeringen toe van 492 miljoen tot 509 miljoen euro. In het Verenigd Koninkrijk was het aantal transacties met 110 zo goed als gelijk, maar steeg de omvang van de investeringen van 757 miljoen tot 834 miljoen.

Wereldwijd daalde de totale waarde van de investeringen met 14 procent, van 28,1 miljard dollar in het tweede kwartaal tot 24,1 miljard in het derde kwartaal van 2016. Met 1.983 transacties bleef het aantal deals nagenoeg gelijk.

Ondanks een daling van de investeringen in de meeste sectoren blijven private financiers hun aandacht wereldwijd richten op startups die actief zijn met oplossingen op het gebied van cyber security. De afgelopen drie maanden wisten dit soort bedrijven meer dan 800 miljoen aan durfkapitaal aan te trekken. Vooral Amerikaanse bedrijven wisten met 605 miljoen veel kapitaal aan te trekken, gevolgd door startups in Israël met $ 87 miljoen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment