TUI Duitsland mag geen extreme kosten in rekening brengen bij doorverkoop online reizen

Geen reacties
Tags: ,
Posted 13 okt 2016 in nieuws

Online reismarktplaats TradeYourTrip zegt dat het een belangrijke overwinning heeft geboekt in de rechtszaak tegen TUI Duitsland.  Die mag bij doorverkoop van reizen geen extra kosten in rekening brengen.

TradeYourTrip wil graag online reizen doorverkopen die anders geannuleerd zouden moeten worden. Dat doorverkopen stuit nu vaak op bezwaren omdat er kosten in rekening worden gebracht. Een Duitse reiziger moest bijvoorbeeld 772 euro bovenop de reguliere administratiekosten betalen toen een reispakket ter waarde van 1.460 euro werd doorverkocht aan een andere reiziger via TradeYourTrip.

De rechtbank in Hannover heeft nu beoordeeld dat de door TUI en Lufthansa berekende kosten irreëel zijn. Alleen reële administratiekosten mogen worden verhaald op reizigers die hun pakket doorverkopen: bij TUI in Duitsland komt dit neer op 10 euro per persoon, in Nederland is dit 27 euro.

Op 5 december dient een vergelijkbare rechtszaak in Den Haag: een Nederlandse klant van TradeYourTrip klaagt hier ook TUI aan. Inmiddels hebben KLM en ANVR zich bij deze Nederlandse rechtszaak ook aan de kant van TUI gevoegd.

Eerder deze zomer startte TradeYourTrip een petitie om niet alleen reispakketen, maar ook losse vliegtickets zonder hoge kosten en restricties te mogen doorverkopen. Minister Kamp van Economische Zaken, staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur en Milieu en de Consumentenbond kijken ook naar deze kwestie.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment