Business Insider Nederland: ‘nummer een worden voor zakelijk nieuws’

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 12 okt 2016 in nieuws

Arend van den Berg van Z24 vertelt over de introductie van Business Insider Nederland: “Z24 is opgegaan in Business Insider Nederland. Sindsdien gaat het verkeer recht omhoog. Business Insider heeft al veel Nederlandse fans en samen met het Z24 publiek, is dat heel veel zakelijk publiek dat ons weet te vinden.”

“We hebben de keuze uit 200 artikelen per dag en die publiceren we in het Engels voor de fans die het in het origineel willen lezen. Daar kiezen we enkele verhalen uit die we aanpassen en vertalen”, schetst Van den Berg. “Daarnaast hebben we een Nederlandse redactie met Nederlands zakelijk nieuws met de toon van Business Insider. Die toon lijkt op Z24, maar we spreken mensen persoonlijk aan. Hoe kun je zakelijk en privé beter functioneren?”

Internationale samenwerking

“We hebben een paar weken training gehad uit New York, iemand van Business Insider die ons de fijne kneepjes bijbracht”, vertelt Van den Berg. “We werken allemaal samen op Slack, dus Australië, India, Duitsland, UK, VS en nu Nederland. We kunnen heel gemakkelijk content met elkaar uitwisselen. Hebben we hier een interview wat internationaal interessant wordt gevonden, dan gaat het de hele wereld over.” Hoe zie je de toekomst? “We willen de nummer een zijn voor zakelijk nieuws in Nederland. Het Financieel Dagblad en de Financiële Telegraaf bijvoorbeeld willen we verslaan.”Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment