Internationale telecomindustrie keurt Nederlandse netneutraliteit af

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 12 okt 2016 in nieuws

De belangenorganisatie van de internationale telecomindustrie GSMA is niet blij met de herziene Nederlandse wet voor netneutraliteit. Die is veel strenger dan de Europese.

De GSMA benadrukt dat de nieuwe wet ‘onverenigbaar’ is met de Verordening voor Open Internet van de Europese Unie, die sinds november 2015 van kracht is. Daarmee loopt de ontwikkeling van een Europese verenigde digitale markt volgens GSMA gevaar.

Bovendien benadeelt de invoering van de herziene wet consumenten, omdat de nieuwe regels ‘verstikkend’ werken voor innovatie en de keuze uit diensten voor Nederlandse burgers beperken.

‘We zijn zeer teleurgesteld in de stemming door de Eerste Kamer’, verklaart woordvoerster Afke Schaart. De GSMA wil dat de Europese Commissie een oordeelt velt over de Nederlandse regelgeving in het belang van harmonisatie.

Gisteren kondigde T-Mobile Nederland aan dat het naar de rechter stapt om een gratis muziekdienst aan te bieden. Onder de nieuwe Nederlandse wetgeving is ‘zero rating’, waarbij geen kosten in rekening worden gebracht voor dataverkeer, niet toegestaan. Onder de Europese wetgeving volgens T-Mobile wel.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment