Voldoende spectrum beschikbaar voor Internet of Things toepassingen

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 11 okt 2016 in nieuws

In Nederland is de komende jaren nog voldoende spectrum beschikbaar  voor draadloze IoT toepassingen. Dat zegt het Agentschap Telecom.

In het onderzoek is door Dialogic de huidige en toekomstige impact van draadloze Internet of Things apparaten op het radiospectrum geanalyseerd.

De toename van IoT apparaten is een disruptieve ontwikkeling. Het is daarom van belang om vroegtijdig in kaart te brengen of er onder andere additioneel spectrum moet worden gereserveerd.

In 2024 zullen in Nederland tussen de 8,6 en 52,1 miljoen Low-Power Wide Area (LPWA) Internet of Things apparaten zijn. Het merendeel van deze apparaten zal voor de landbouw enslimme steden worden gebruikt. Voorbeelden van IoT toepassingen zijn land en livestock monitoring, gas en watermeters, rookmelders en witgoed met radioapparatuur, maar ook een sensornetwerk die op afstand de conditie van dijken monitort.

Binnen het LTE netwerk zijn er voor de telecomproviders mogelijkheden om vraag en aanbod van beschikbaar spectrum op elkaar af te stemmen. Naarmate er meer vraag is kan er meer LTE-spectrum worden ingezet. Voor netwerken voor ongelicenseerde toepassingen zal dit lastiger kunnen zijn.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment