Google opent hardwarewinkel in New York

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 11 okt 2016 in nieuws

Google opent volgende week een pop-up winkel in New York om zijn nieuwste hardware onder de aandacht te brengen. Dat blijkt uit een webpagina die Google zelf in het leven heeft geroepen.

Heel veel informatie is daar nog niet op te vinden. Wel dat de winkel 20 oktober wordt geopend aan 96 Spring Street. Dat is een vrij luxueus pand in een smalle straat in Lower Manhattan, waar zo te zien ooit een kledingzaak zat.

Vorige week heeft Google een groot aantal nieuwe producten gelanceerd, waaronder twee Pixel smartphones, een slim luidsprekersysteem genaamd Google Home en een router onder de naam Google Wifi.

In het verleden gaf Google nauwelijks ruchtbaarheid aan bijvoorbeeld zijn Nexus smartphones. Het bedrijf rekende op gratis publiciteit, en wilde ook niet te veel in de wielen rijden van smartphonefabrikanten die Googles Android gebruiken.

Nu lijkt een nieuwe weg ingeslagen. Voor het eerst gaat Google met zijn Pixel smartphones de concurrentie aan met Android partners als Samsung. En voor het eerst zit daar ook eigen software op die het niet gaat delen met andere fabrikanten.

Hardware kan naast advertenties een belangrijkste inkomstenbron worden voor Google, maar daarvoor moet wel flink reclame worden gemaakt.

Anders dan in het verleden heeft Google alleen al voor tv reclame rond zijn smartphones 3,2 miljoen dollar gereserveerd. Mogelijk wordt reclame ingekocht rond sportwedstrijden tijdens Thanksgiving.

Google heeft vaker tijdelijke winkels voor zijn hardware gehad, en ook deze winkel wordt ongetwijfeld in verband met de feestdagen opgetuigd. Toch valt niet uit te sluiten dat Google net als Apple permanente winkels gaat openen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment