Samsung haalt de Galaxy Note 7 van de markt

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 11 okt 2016 in nieuws

Samsung stopt volledig met de verkoop van de geplaagde Galaxy Note 7. In een korte verklaring roept het Zuid-Koreaanse bedrijf telecombedrijven op om het toestel niet langer aan te bieden. Gebruikers kunnen hun Note inleveren en krijgen hun geld terug.

Samsung heeft het dramatische besluit moeten nemen nadat ook vervangende toestellen vlam vatten. Waar de oorzaak eerst nog werd gezocht in de batterij, lijkt er nu meer aan de hand te zijn. Het is nog niet eerder voorgekomen dat een smartphonefabrikant tot twee keer toe een toestel heeft moeten terugroepen. Volgens analisten kan de financiële schade al gauw 10 miljard dollar bedragen.

Samsung zegt dat het eerst de oorzaak van de problemen wil onderzoeken, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat met zoveel reputatieschade de Galaxy Note alsnog in de winkels gaat verschijnen, zeker niet dit jaar. In de Benelux had de voorverkoop deze week moeten beginnen, maar het Nederlandse kantoor liet gisteren al weten dat de verkoop voor ‘onbepaalde tijd’ is opgeschort.

De problemen zouden zijn ontstaan omdat Samsung de Note onder hoge druk heeft geproduceerd om de iPhone 7 van Apple voor te zijn. Weliswaar zijn die toestellen niet echt vergelijkbaar – de Note is een smartphone met schrijfpen – maar Samsung wilde met de Note ook vooral de aandacht op zijn eigen toestellen vestigen. Dat leek heel even te lukken omdat de Note zeer goede kritieken kreeg.

Inmiddels wordt druk gespeculeerd over de gevolgen. Ook al zijn er geen problemen geconstateerd met andere toestellen, consumenten zullen voortaan voorzichtiger zijn met de aankoop van Samsung smartphones. Daarvan zouden LG,  Huawei, Apple en mogelijk ook Google (die net heeft premium toestellen heeft aangekondigd) kunnen profiteren. Huawei lanceert volgende week zijn nieuwste vlaggenschip Honor 6X.

Aanvankelijk hielden analisten rekening met een vervroegde introductie van de Galaxy S8, de opvolger van de succesvolle S7, maar dat toestel lijkt nu gewoon weer te worden geïntroduceerd aan de vooravond van het Mobile World Congress in Barcelona, volgend jaar februari.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment