‘Samsung zet productie Galaxy Note tijdelijk stil’

Geen reacties
Tags: ,
Posted 10 okt 2016 in nieuws

Samsung wil naar verluidt de productie van zijn smartphone Galaxy Note 7 tijdelijk stopzetten nu drie grote Amerikaanse telecomaanbieders hebben laten weten dat zij de verkoop staken en ook geen smartphones meer vervangen. Opnieuw zijn er meldingen over Notes die in brand vliegen. Daarmee lijkt ‘accugate’ letterlijk en figuurlijk weer op te vlammen.

Het heeft er alle schijn van dat er veel meer aan de hand is met de Note dan Samsung wil toegeven. AT&T wil dat er nader onderzoek wordt gedaan naar de gemelde incidenten. Ook Verizon en T-Mobile gaan voorlopig geen toestellen meer vervangen of verkopen.

Zeer verontrustend is het verhaal van een man uit Kentucky wiens Note vorige week na vervanging in brand vloog en daarvan melding had gemaakt. Hij ontving per abuis een sms van Samsung die lijkt te suggereren dat het bedrijf het incident in de doofpot wilde stoppen.

Samsung heeft eerder 2,5 miljoen smartphones teruggeroepen. De kritiek van Amerikaanse techblogs wordt inmiddels steeds luider. ‘We kunnen de Note7 zo langzamerhand niet meer adviseren’, aldus PCWorld.

Op de resultaten van het derde kwartaal heeft accegate geen invloed gehad, Samsung verwacht winst te maken, maar voor de komende kwartalen kan dat wel eens anders uitpakken. De koers van het aandeel was enkele uren geleden 2,5 procent gedaald.

Samsung wil nog steeds deze week de verkoop van de Note in Nederland hervatten. De vraag is of dat nog doorgaat.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment