Stephen Ward (Deloitte): ‘Focus op de waarde in IoT’

Geen reacties
Tags:
Posted 07 okt 2016 in nieuws

“Internet of Things gaat niet over het plaatsen van zoveel mogelijk sensoren en het verzamelen van data. Het gaat eigenlijk over het plaatsen van sensoren op plaatsen waar je inzichten verwerft uit je middelen”, vertelt Stephen Ward van Deloitte Digital. “De waarde in de eerste golf zit vooral in B2B, in de industriële sector.”

“Er zit veel waarde in efficiëntie, zoals predictive maintenance bijvoorbeeld. Denk aan lagere kosten vanwege minder down time van machines of minder inzet van een service engineer. In de industriële sector is het creëren van waarde gemakkelijker vanwege de schaal, dat levert operationele waarde op”, schetst Ward.

IoT is geen IT-verhaal
Een groot probleem is het tekort aan volledige cases: “We zitten aan het begin, maar er zijn al cases die de waarde demonstreren. Als je nog steeds denkt: ik heb een business case nodig en een driejarige transformatie, dan benader je het verkeerd”, stelt Ward. “Begin klein en experimenteer. Op het moment dat je waarde ziet, ga je opschalen. Dit is geen IT-verhaal. IoT moet gestuurd worden vanuit zakelijk perspectief, want het heeft de potentie om je business model te verstoren.”

Dit interview werd opgenomen op het evenement ‘IoT: from sensing to doing’. Dit evenement werd op 5 oktober gehouden in het kader van Amsterdam eWeek in de ‘Deloitte Digital garage’. In het ‘most connected’ kantoor in de wereld, ‘The Edge’, werden de (toekomstige) mogelijkheden van het Internet of Things en Virtual Reality onder de loep genomen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment