70 miljoen groeigeld voor GoEuro

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 07 okt 2016 in nieuws

De Europese reiszoekmachine GoEuro heeft 70 miljoen dollar venture capital opgehaald bij onder meer Kleiner Perkins Caufield & Byers.

De andere leider van de nieuwe investeringsronde is Silver Lake Kraftwerk. Dit is de vijfde ronde, een jaar geleden haalde het 45 miljoen op bij onder meer Goldman Sachs, Atomico, Yuri Milner (DST Global), Tom Stafford, Sebastian Siemiatkowski (Klarna) en Ilkka Paananen (Supercell). Allemaal namen die wijzen op een dure exit over niet al te lang. Ondertussen bewijst GoEuro reizigers een dienst die nergens anders online worden vervuld.

De startup maakt het treinreisnetwerk van de meeste Europese vervoerders inzichtelijk en boekbaar. Reizigers hoeven niet meer naar de sites van treinbedrijven in afzonderlijke landen of, hier bijvoorbeeld, NS International maar kunnen op een metazoek- en boekmachine terecht. Daar vinden ze ook bus- en vliegvervoer. Vervoerders betalen GoEuro per succesvolle boeking een commissie.

Met het nieuwe geld wil directeur Naren Shaam meer nieuwe landen op zijn netwerk ontsluiten en het aanbod in bestaande landen verbeteren. Hij wordt daarbij in de hand gespeeld door de consolidatie op de markt voor internationaal busvervoer, waar Flixbus en Eurolines grote spelers zijn. GoEuro toont in de zoekresultaten bovendien ritjes die worden aangeboden op deeldienst BlaBlaCar.

GoEuro is drie jaar oud en claimt maandelijk tien miljoen gebruikers.

Foto: Dun.can (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment