37 procent Nederlands e-commerce via mobiel

Geen reacties
Tags: , , ,
Posted 06 okt 2016 in nieuws

Vier op de tien e-commercetransacties in Nederland wordt afgehandeld via een smartphone of tablet, zo laat het halfjaarlijkse e-commerceonderzoek van Criteo zien.

Daarmee staat Nederland op de zesde plaats op de wereldtoplijst ‘Mobile share of retail e-commerce transactions’, boven Amerika maar net onder Duitsland. Japan is nummer één, Engeland twee. In die twee landen doen webwinkels meer dan de helft van hun transacties via mobiel.

In Nederland worden de grootste mobiele spelers groter. Ze hebben hun zaakjes op orde. De sites zijn geoptimaliseerd voor mobiel gebruik, van de interface tot en met de checkout en de klantenservice.

Het ‘Mobile Commerce Report’ is samengesteld op basis van data van 3.300 e-tailers wereldwijd, klanten van Criteo die samen goed zijn voor 1,7 miljard transacties in zes maanden. Vandaag tijdens Emerce eDay geeft Engelandbaas David Philippson van het reclametechnologiebedrijf toelichting op de cijfers die zojuist verschenen.

Gekeken naar het verschil tussen verkopen via apps (54%) en het web (46%), scoren apps nog steeds beter. De retentiewaarde ligt twee keer hoger, de conversieratio drie keer hoger. Reden: ze zijn makkelijker te gebruiken en bieden een betere ‘winkelbeleving’. Tot het moment dat webtechnologie hetzelfde kan als native design zal dat verschil blijven.

Foto: Adam B (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment