Google lanceert nieuwe hardware, maar zwijgt over Andromeda

Geen reacties
Tags: , , , ,
Posted 04 okt 2016 in nieuws

De slimme assistent Google Assistant staat centraal in een groot aantal producten die Google vanavond heeft aangekondigd, van Pixel smartphones tot Google Home, maar de grootste verrassing was wat er niet werd aangekondigd: geen woord over de nieuwe systeemsoftware Adromeda.

Amerikaanse media wisten het zeker. Onder de naam Andromeda OS zou Google vandaag een nieuwe besturingssysteem introduceren voor laptops. Andromeda is naar verluidt een combinatie van Chrome OS en Android. Android zou blijven bestaan voor smartphones, maar Andromedia moet straks volledige Android apps kunnen draaien op laptops onder dat daarvoor aanpassingen nodig zijn. Wellicht was het de bedoeling om er vandaag al meer over te vertellen, maar werd daarvan toch afgezien. De livestream werd vrij abrupt afgebroken.

copy_of_marsail_6up_r6_sm-width-800-e1475599813355

De meeste aankondigingen vanavond waren al min of meer uitgelekt: zo zijn twee nieuwe smartphones van Google gepresenteerd, waarbij de naam Nexus is vervangen door Google Pixel. Beide modellen – een met een 5 inch scherm en ander met 5,5 inch scherm – zijn ontwikkeld door HTC. Pixel XL is tevens geschikt voor Daydream, Googles VR-platform. Dit vanwege de hogere resolutie van 2560 bij 1440 pixels.

Beide toestellen draaien onder de nieuwste versie van Android 7.1 Nougat, maar zijn ook voorzien van de Pixel Launcher.

In Europa is de Pixel –  in ‘Quite Black’, ‘Very Silver’ en ‘Really Blue’ – voorlopig alleen in Engeland en Duitsland te bestellen.

Google stond lang stil bij de Google Assistant, die standaard in de smartphones zit ingebouwd, maar ook terugkeert in andere Google producten.

Ook werd een VR headset gepresenteerd die werkt met verschillende smartphones, waaronder de Google Pixel.

chromecastultra-1024x663

Ook is een nieuwe Chromecast variant gelanceerd, dit keer met ondersteuning voor 4K televisies en HDR.

De Google Assistant die zeer natuurlijk klinkt is het belangrijkste onderdeel van Google Home, een stemgestuurde luidspreker die Amazons Echo moet evenaren. Google Home (129 dollar , vanaf november in de VS) kan ook willekeurige vragen beantwoorden, net als Echo.

Ook werd een router genaamd Google Wifi (129 dollar) aangekondigd met een beter bereik dan bestaande routers. Dit toestel zal in december te koop zijn, zij het voorlopig nog niet in Europa.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment