DDoS-aanval kan een bedrijf meer dan 1,4 miljoen euro kosten

Geen reacties
Tags:
Posted 04 okt 2016 in nieuws

Een enkele DDoS-aanval kan een bedrijf meer dan 1,4 miljoen euro kosten, hoewel dat bedrag in grote mate afhangt van de snelheid waarmee de aanslag wordt gedetecteerd. Dat blijkt uit het Corporate IT Security Risks 2016 rapport van Kaspersky.

De grootste uitgaven voor middelgrote en grote ondernemingen worden veroorzaakt door veranderingen in hun kredietwaardigheids- en verzekeringsratings.

Voor kleine bedrijven betreft de grootste DDoS-gerelateerde uitgavenpost de aan werknemers uitbetaalde overuren.

DDoS-aanvallen worden ook genoemd als een van de top vijf bedreigingen die bedrijven kunnen dwingen om nieuwe werknemers aan te nemen; 37 procent van de organisaties die slachtoffer werden van dergelijke aanvallen zijn van plan om hun IT-staf flink uit te breiden.

Dit alles gecombineerd kan de gemiddelde kosten van een DDoS-aanval op ongeveer 95.000 euro brengen voor kleinere bedrijven en op meer dan 1,4 miljoen voor grotere ondernemingen.

Lees voor meer informatie over DDoS-aanvallen onze Kaspersky DDoS Intelligence rapporten. Meer informatie over de bescherming die Kaspersky Lab biedt tegen DDoS-aanvallen is hier te vinden.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment