‘Nederland raakt achterop met groei breedbandadoptie’

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 03 okt 2016 in nieuws

Nederland toont geen enorme groei meer op het gebied van verbindingsnelheden via internet. Het bedrijf Akamai heeft in het tweede kwartaal een groei van 8,7 procent gemeten. Dat blijkt uit het State of the Internet Report.

Of dat komt omdat de Nederlandse breedbandmarkt reeds is verzadigd, vermeldt Akamai niet.

De jaar-op-jaar veranderingen in gemiddelde verbindingssnelheden tijdens het tweede kwartaal waren positief voor alle landen in Europa, met uitzondering van Ierland dat een daling van 18 procent (tot 13.9 Mbps) moest incasseren. De grootste groei werd gemeten in Noorwegen (20.1 Mbps) en Kroatië (7.7 Mbps).

Noorwegen voert ook de lijst aan van landen met de snelste gemiddelde verbindingssnelheden in het tweede kwartaal van 2016. Er werd een gemiddelde verbindingssnelheid gemeten van 20.1 Mbps.

De wereldwijde gemiddelde verbindingssnelheid is vergeleken met het eerste kwartaal van 2016 wel afgenomen met 2,3 procent tot 6.1 Mbps. Vergeleken met een jaar geleden vond er evenwel een stijging plaats van 14 procent.

Het aantal unieke IPv4-adressen dat verbinding legde met het Akamai Intelligent Platform was iets meer dan 800 miljoen. Dat is 1 procent minder dan in het eerste kwartaal van 2016.

België blijft heer en meester in de adoptie van IPv6. Zeker 38 procent van de verbindingen met Akamai gebruikt dit protocol. Dat is een groei van 5,1 procent vergeleken met het vorige kwartaal.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment