Amazon binnenkort met Netflix-concurrent in Nederland

Geen reacties
Tags: , , , , , , ,
Posted 30 sep 2016 in nieuws

Amazon zou op het punt staan een online videodienst te lanceren in Nederland. Het bedrijf verwerft rechten van Nederlandse producties, wat door een voorteken voor kan zijn.

Dat meldt NU.nl op basis van de uitingen in NTR College Tour, dat vanavond wordt uitgezonden, en navraag bij marktpartijen uit de televisiewereld.

Vanavond is de uitzending van de College Tour waar de oprichter van Netflix te gast is, Reed Hastings. In die uitzending zegt RTL-directeur Bert Habets dat hij Amazon tegenkomt bij onderhandelingen voor films en tv-series voor de Nederlandse markt.

Onder de naam Amazon Prime Video exploiteert Amazon in een aantal landen een videotheek waar belangstellenden via een maandabonnement films en series kunnen kijken. Ook veel door Amazon zelf geproduceerde series, net zoals Netflix ook eigen producties inzet voor marketingdoeleinden.

Amazon Video zou mogelijk nog voor het einde van het jaar in Nederland van start kunnen gaan. In Europa is het vooralsnog enkel in Duitsland, Engeland en Oostenrijk beschikbaar.

De Nederlandse tak van Amazon ging in november 2014 van start. Sindsdien verkoopt Amazon.nl enkel digitale boeken en Kindles. Uitbreiden met digitale video is een betrekkelijk eenvoudige exercitie omdat er geen logistieke straat hoeft te worden ingericht. Voor zover Amazon fysieke producten aan Nederlandse consumenten wil verkopen, wordt daar een naar het Nederlands vertaalde versie van Amazon.de voor ingezet.

Foto: Kārlis Dambrāns (cc)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment