Emerce eDay: Waarom de online juwelenhandel persoonlijker wordt

Geen reacties
Tags:
Posted 29 sep 2016 in nieuws

Bernd Damme, oprichter van Eyewear.nl en Pelliano, wil de online juwelenhandel opschudden. Met moderne technieken, maar niet zonder de hulp van een traditionele juwelier. Zijn House of Eléonore ging een samenwerking aan met het 161 jaar oude Royal Asscher. Damme spreekt volgende week donderdag op Emerce eDay.

Juwelen kun je online kopen, maar ‘vooral aan de onderkant van de markt’, vertelde Damme vorig jaar tegen Emerce. ‘De grote juweliers zitten nog allemaal in de winkelstraat. Dat is ergens logisch, dergelijke dure artikelen koop je niet blindelings online, maar er zijn nog zoveel mogelijkheden die deze branche laat liggen.’

Dertien jaar was Bernd Damme toen hij de burgemeester van Kesteren een uitgewerkt plan overhandigde om de gemeentefinanciën uit het slop te halen.  Op zijn zestiende startte Damme met EyeWear.nl. Zijn herenmodemerk Pelliano ging na een paar jaar failliet.

House of Eléonore, zijn derde bedrijf, wil juwelen voor een groter publiek bereikbaar maken, zodat ‘een ieder een bijzonder moment kan vieren met een persoonlijk sieraad en uniek design’.

Door het 3D-printtechnieken kunnen consumenten van tevoren hun ‘conceptring’ perfectioneren en passen. Zo kun je sieraden persoonlijker maken.

House of Eléonore wil ook richten op de ontwikkeling van diamanten die niet uit diamantmijnen komen. De verwachting is dat diamantmijnen rond 2020 uitgeput beginnen te raken en er dus alternatieven moeten komen.

Pure koolstof kan bijvoorbeeld onder een intens hoge druk komen te staan (2,5 miljoen kilo op een vierkante centimeter) en worden verhit tot een temperatuur van 1500 graden Celsius. Naar verloop van tijd ontstaat dan een ruwe diamant, net als uit een mijn. Uit deze ruwe diamant kan een mooie, volwaardige diamant geslepen.

Recent heeft Damme een branded store op Amazon.com gelanceerd. De collectie ‘Paradise’ is nu wereldwijd via de Amerikaanse retailer beschikbaar.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment