Indeed: Hoe vind je je eerste werknemer

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 29 sep 2016 in nieuws

Nerveus, blij, trots – je eerste werknemer vergeet je nooit meer. Is er een klik? Is hij of zij de investering waard? En hoe doe je het zelf eigenlijk als baas? Het besluit om uit te breiden is al spannend en de zoektocht naar de perfecte match helemaal. Drie ondernemers vertellen over hun ‘eerste keer’. Hun advies: “Wees niet bang om die eerste stap te zetten.”

Aankoopmakelaar Karlijn Vogels nam haar eerste werknemer vier maanden geleden aan. Haar ervaring in één woord: verlichting. “Elke dag als ik hier op kantoor kom, voelt het echt als luxe, als een stukje rust.”

Karlijn besloot iemand aan te nemen toen ze merkte dat het aantal aanvragen zo sterk groeide, dat ze het niet meer bij kon benen. “Uiteraard is dat heel spannend. Ik ben voornamelijk op mijn intuïtie afgegaan en heb degene gekozen bij wie ik me het prettigste voel.”

Karlijns zoektocht begon online. Waarom? “Een werknemer aannemen is al kostbaar genoeg. Als je dan je vacature ergens gratis kunt plaatsen, dan is dat mooi meegenomen.”

“Ik durfde het helemaal niet aan, het was doodeng,” zegt Bart Bruinsma, mede-eigenaar van Wink BV. Bart en zijn twee compagnons werkten tachtig uur in de week. “Op een gegeven moment krijg je een vrouw en een kindje en dan besef je: er moet iemand bij.”

Bart had grote twijfels – gaat het nog wel goed in de toekomst? “En je wordt ineens baas!”

Daar heeft hij zich overheen gezet en inmiddels telt Wink BV dertig medewerkers. “Zo makkelijk als we de eerste vonden, is het niet meer geweest. Goede mensen zoeken is heel erg ingewikkeld. De meesten vind je toch door een vacature te plaatsen. Het handigst is om dat via internet te doen.”

Ook Merijn Everaarts, oprichter van Dopper, vond het besluit om de eerste werknemer aan te nemen een heel spannend moment. De verkoop van Dopper, het door Merijn bedachte alternatief voor PET-flessen, ging zo goed, dat hij via-via iemand aannam voor de communicatie. “Dat was een heel goede match.”

Met de groei van het bedrijf waren er meer mensen nodig. Merijn zocht nieuwe medewerkers aanvankelijk in zijn eigen netwerk, maar dat kostte heel veel tijd en het was lastig om de juiste kandidaten te vinden. Internet bleek de oplossing. “Nu zoeken we letterlijk in de hele wereld.”

Of het nu de eerste of de honderdste werknemer is, de perfecte kandidaat vinden blijft een uitdaging. Indeed helpt bij deze belangrijke beslissing. Probeer ons nu uit, plaats gratis een vacature en win het eerste maandsalaris van de nieuwste aanwinst in je bedrijf. Eens moet de eerste keer zijn!

Voor meer informatie: http://indeed.nl/eerstewerknemerLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment