Website van het Jaar 2016: de verkiezing is van start

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 26 sep 2016 in nieuws

Vandaag is de verkiezing voor de Website van het Jaar 2016 van start gegaan. Met zo’n één miljoen stemmen per jaar is deze verkiezing al zestien jaar lang een van de grootste publieksverkiezingen van Nederland.

Tot en met 4 november kan het Nederlandse publiek zijn stem uitbrengen op meer dan 250 genomineerde websites. In aanwezigheid van Nederlands grootste internetmerken wordt op 1 december, tijdens de Award Night in B. Amsterdam, bekendgemaakt welke websites door het Nederlandse publiek zijn verkozen tot de beste websites van 2016.

En de genomineerden zijn…

Wat zijn volgens het Nederlandse publiek de beste en populairste websites van 2016? Het publiek kiest in vierentwintig categorieën zijn favoriet, welke onder andere beoordeeld worden op inhoud, navigatie en ontwerp. In elke categorie zijn twee prijzen te winnen: de Beste en de Populairste Website van het Jaar. De ‘Beste Website’ is de site met de hoogste score op kwalitatieve kenmerken. De ‘Populairste Website’ is de site met de meeste stemmen. De overall winnaar is de website met de beste relatieve beoordeling en mag zich ‘Dé Website van het Jaar’ noemen. De volledige lijst met genomineerden van 2016 is te vinden op websitevanhetjaar.nl.

De grootste online verkiezing

Met circa één miljoen stemmen behoort de Website van het Jaar verkiezing tot de grootste publieksprijzen van ons land. Winnaars in 2015 waren onder andere 24Kitchen, bol.com, Feyenoord, Marktplaats Auto’s, Politie.nl en TUI.

Foto: Remy de Klein (c)Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment