Ook Oracle wil grote cloudspeler worden

Geen reacties
Tags: , , , , ,
Posted 19 sep 2016 in nieuws

Amazon is haar voorsprong op het gebied van clouddiensten kwijt. Dat garandeerde Oracle topman Larry Ellison gisteren op het OpenWorld congres in San Francisco. Het bedrijf wil een grote cloudspeler worden.

AWS leidt de cloudmarkt samen met Microsoft, Google en IBM. Oracle hoorde daar tot voor kort niet bij. Dat gaat veranderen, als het aan Ellison ligt.

Het bedrijf kondigde gisteren onder meer een nieuwe versie aan van zijn Elastic Compute Cloud, waar ontwikkelaars applicaties kunnen hosten. Oracle biedt vergeleken met Amazon meer capaciteit voor minder geld, aldus de topman.

Oracle lanceerde gisteren ook de nieuwe cloudformule Cloud@Customer, een hybride cloud die als abonnement wordt verkocht. Gebruikers kunnen Oracle software huren en op eigen servers installeren, of het platform in de (publieke) cloud gebruiken, in het datacenter van Oracle. Ook Oracle bouwt datacenters in verschillende regio.

Tot slot werd een chatbotoplossing onthuld. In een visuele programmeringsomgeving kunnen ontwikkelaars bots ontwikkelen die verschillende taken kunnen uitvoeren. Deze bots zijn geschikt voor Facebook Messen en Slack.

Oracle is hard op zoek naar nieuwe markten nu de vraag naar oudere software terugloopt. Afgelopen donderdag meldde het bedrijf een flink lagere omzet. De opbrengsten uit clouddiensten stegen weliswaar met 59 procent tot 969 miljoen dollar, maar analisten hadden op meer gerekend.

Oracle organiseert dit najaar een eigen cloudevenementen in Europa. Op 6 december is het bedrijf in de RAI in Amsterdam.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment