Mercedes bouwt bezorgbus voor bezorgbots

Geen reacties
Posted 12 sep 2016 in nieuws

Mercedes heeft een bus ontwikkeld met ruimte voor acht rijdende bezorgrobots en 56 pakketcontainers. De bus zou zwermen bezorgbots kunnen afzetten en ophalen in stedelijke gebieden.

Tot vierhonderd afleveringen per dag zou een Mercedes-Benz Sprinter kunnen realiseren wanneer hij de rijdende robots van Starship Technologies aan boord heeft. Dat is althans de optimistische berekening van de partijen die bekendmaken een samenwerking te hebben gesloten.

De bezorgbusjes die we kennen uit het dagelijks straatbeeld zijn effectief voor vervoer vanaf het distributiecentrum tot aan de woonkernen en stadscentra. Ín die kernen echter raken bussen niet zelden vast in het verkeer of gestremd door andere factoren. Starship Technologies denkt dat zijn rijdende robots efficiënter werken.

De rijdende robots kunnen vanaf het moment dat ze de straat op gaan zo’n vijf kilometer rijden. Een bezorgbus die zwermen bezorgbots afzet en ophaalt moet in theorie meer pakketjes kunnen verwerken dan een menselijke bezorger die van deur naar deur rijdt; 120 procent meer, schatten Mercedes-Benz en Starship.

Behalve rijdende bezorgbots wil Mercedes Benz ook ruimte maken voor vliegende bezorgers, drones. Daartoe deed het eind vorige week een investering in de Amerikaanse startup Matternet (PDF persbericht).Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment