Vliegtickets.nl verkoopt meer vluchten vanuit de regio

Geen reacties
Tags:
Posted 30 jul 2016 in nieuws

Vliegtickets.nl signaleert een toenemende populariteit van vliegen vanuit de regio. In de periode januari tot en met juli van dit jaar zijn er door de ticketverkoper bijna 20 procent meer vliegtickets verkocht met vertrek vanaf een secundaire luchthaven.

Vliegtickets.nl heeft in haar analyse alle regionale vliegvelden op rijafstand van Utrecht meegenomen. De grootste groei vond plaats vanaf Eindhoven Airport (43,4 procent), Charleroi (56,8 procent) en Groningen Airport Eelde (40,2 procent).

De sterke vertegenwoordiging van low-cost airlines en het groeiende aanbod van bestemmingen zijn volgens Vliegtickets.nl de belangrijkste redenen voor de populariteit van de regionale luchthavens. Vooral Ryanair en Transavia doen het goed vanuit de regio.

Eindhoven is de grootste secundaire luchthaven uit het onderzoek. De drie populairste bestemmingen die vanuit Brabant worden aangeboden zijn Barcelona, Londen en Lissabon. Ook op de andere vliegvelden zijn Spanje, Portugal en Groot-Brittannië publiekstrekkers, aldus Vliegtickets.nl.

De groei gaat niet ten koste van Schiphol, zegt een woordvoerder van Transavia. “We zien inderdaad een groei in de regio, maar nog niet de 20 procent die Vliegtickets.nl noemt. Bij ons doet vooral Eindhoven het goed. Vanaf Rotterdam is er sprake van een lichte stijging en Schiphol blijft stabiel.”Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment