Jaunt betreedt markt voor e-sport

Geen reacties
Tags: ,
Posted 29 jul 2016 in nieuws

Jaunt, het VR-bedrijf van Nederlander Arthur van Hoff, betreedt de markt voor e-sport. Het bedrijf heeft een exclusief contract getekend met het ESL Gaming Network. Samen wil men geavanceerde VR-producties gaan  ontwikkelen.

In de Jaunt app is al een eerste productie te zien. Daarin wordt het Counter Logic Gaming team gevolgd tijdens een League of Legends competitie. Jaunt wil uiteindelijk alle Extreme Masters evenementen gaan volgen. ESL maakte eerder dit jaar bekend dat het ook kampioenschappen gaat organiseren in de Amsterdam ArenA.

ESL, kort voor Electronic Sports League, is de grootste organisator van e-sport evenementen in de wereld. De organisatie is gevestigd in het Duitse Keulen, maar ‘leeft’ vooral op het Amerikaanse netwerk Twitch. Daar kan men ‘live’ kijken naar gamewedstrijden rond Battlefield 4, Counter-Strike, Dota 2, Halo, Hearthstone, Heroes of the Storm, Mortal Kombat, SMITE, StarCraft II, World of Tanks en Rainbow Six.

Jaunt timmert de laatste tijd flink aan de weg. Eerder deze week werd bekend dat het Amerikaanse bedrijf een speciaal ontwikkelkantoor in Amsterdam gaat openen.

Op de foto: de Jaunt-productie rond Paul McCartneyLees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment