Verzet tegen opname FOX Sports in basispakket groeit

Geen reacties
Tags: , ,
Posted 28 jul 2016 in nieuws

Kleine kabelbedrijven verzetten zich massaal tegen de opname van FOX Sports in het basispakket. Het Amerikaanse bedrijf heeft opname van de zender als voorwaarde gesteld voor de verlenging van de contracten per 1 augustus. Daarvoor wil men 2 euro per huishouden.

‘Wij zijn van mening dat het voorstel van FOX Sport dit belang onvoldoende dient’, laat het Zeeuwse DELTA weten. ‘Door de tv-aanbieders te verplichten de zender in het standaardpakket op te nemen, dwingen ze ons om al onze klanten daarvoor te laten betalen terwijl een beperkt percentage van onze klanten een abonnement heeft op FOX Sport.’

Niek Geelhoed, directeur Kabelnoord, vindt FOX Sports 1 ‘geen geschikte zender voor het basispakket’. ‘Als abonnees meer zenders willen, moeten ze dat apart inkopen en er ook extra voor betalen. Afgelopen jaren konden Kabelnoord abonnees tegen extra betaling een abonnement op FOX Sports afnemen. Wij willen graag op dezelfde voet verder gaan met FOX Sports.’

Belangenvereniging NLkabel is ook hard in zijn voordeel. Directeur Mathieu Andriessen: ‘Momenteel heeft minder dan 10 procent van de digitale kijkers een abonnement op FOX Sports Eredivisie. Dat negentig procent van de klanten dan een tariefstijging van 2 euro zou krijgen voor iets waar ze niet om gevraagd hebben vinden wij onredelijk. Het principe van het basispakket is immers: veel zenders voor weinig geld’.

NLKabel voert de onderhandelingen namens Kabelnoord, CAI Harderwijk, SK Veendam, SK Pijnacker, Kabelnet Edam-Volendam, Compenz Media/Plinq, KT Waalre en Kabeltex. Caiway en DELTA onderhandelen zelfstandig.

Kabelaar Ziggo heeft zich inmiddels ook achter het protest geschaard, maar is zelf geen partij omdat men nog een lopend contract heeft men FOX Sports. Het bedrijf vindt het niettemin ‘principieel onjuist’ om aanbieders te verplichten om het voetbalkanaal in het basispakket te plaatsen. De druk is hoog, want FOX geeft ook alle Eredivisie wedstrijden door.

KPN heeft inmiddels een kort geding aangespannen. De marktpartijen wachten op de uitspraak van de rechter aanstaande vrijdag en besluiten dan wat zij gaat doen.Lees het volledige bericht op Emerce »


Add Your Comment